15 Eylül 2013 Pazar

KURBAN BAYRAMI ADRİYATİK KIYILARI VE BALKANLAR GEZİSİ 13-19 EKİM 2013



GEZİ PROGRAMI

13 EKİM 1.GÜN KARADAĞ - KOTOR-BUDVA  

Atatürk Havalimanında sabah saat 10.30‘te Sacred7 Travel yetkilileri ile buluşma ve TK 1085 12.40 uçuşu ile Padgorisa’ya hareket. 13.25 varış. 

Havalimanında bekleyen aracımızla buluşma ve Kotor şehir merkezine hareket. Kotor’da Eski Şehir, Aziz Tripun ve Nikola Kiliseleri ve tarihi Saat Kulesi göreceğimiz yerlerden Kotor gezimizin ardından Budva şehrine hareket ediyoruz. Avrupa sosyetesinin son dönemdeki uğrak yeri olan Karadağ Sahilleri’ndeki Budva’da Eski Şehir ve Kale gezilecektir.

Akşam yemeği Jadran Restaurant’ta yerel yemekler eşliğinde alınacaktır. Konaklama otelimiz Budva’da bulunan 4 yıldızlı Queen of Montenegro otelimizde.  

14 EKİM 2.GÜN BUDVA-DUBROVNİK  

Otelimizden ayrılıyor ve Dubrovnik’e doğru yola çıkıyoruz  

İtalyanca adı Ragusa olan, Adriyatik’in en eski ticaret limanlarından, uzun yıllar Venedik etkisinde kaldığı için İtalyan üslubu mimarisi ve şehir dokusuyla bünyesinde muhteşem bir tarih-doğa sentezini barındıran Dubrovnik’e varışta yürüyerek yapılacak turumuza öncelikle UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil olan Eski Şehir Meydanı ile başlıyoruz. Şehrin Kule ve Surları, Aziz Vlah Kilisesi, Knez Köşkü, ünlü şair Gundulic’in Heykeli, tarihi Çeşme ve 14. yüzyıldan kalma Eczane diğer göreceğimiz yerlerden bazıları. 
 
Akşam yemeği ve geceleme Dubrovnik’te bulunan 5 yıldızlı Rixos otelimizde

EKİM 3.GÜN –DUBROVNİK-SPLİT

Sabah Kahvaltısının ardından Split’e hareket

Hırvatistan'ın en büyük şehirlerinden olan Split’te, UNESCO Dünya Mirasları Listesinde bulunan Diocletian Sarayı, St Domnius Katedrali, Diocletian Mozelesi, Diocletean

Mahzenleri, dar taş sokakları, liman bölgesindeki cafe, bar ve restoranları ile bu güzel Akdeniz şehrini görüyoruz .

Akşam yemeği ve konaklama Split 4 yıldızlı Art Western Otelimizde.
 

16 EKİM 4.GÜN SPLİT-TROGİR-KRKA ULUSAL PARKI

Sabah kahvaltısının ardından Trogir’e transfer ve şehir gezisi. Müze kent olarak anılan ve küçük bir ada üzerine kurulan Trogir'i geziyoruz. St.Lawrence Katedrali'nin göreceğimiz en önemli eser olduğu ve adanın etrafında yürüyerek yapacağımız turumuzda katedraldeki Dalmaçya taş işçiliğinin en önemli örneklerinden biri olan Radovan'ın Kapısı, St. Barbara Kilisesi, büyük ve küçük Cipiko Sarayları görülecektir.

Ardından Sibernik şehir merkezine hareket ve Krka Ulusal Parkı’nı ziyaret. Doğanın oldukça cömert davrandığı Hırvatistan’da gezilip görülmesi yerlerden biri de milli parklardır.Hırvatistan’da bulunan 8 Milli Parktan biri olana Krka Milli Parkı, adını Krka nehrinden alır. Gezimizin ardından Split’e dönüş.

Akşam yemeği ve konaklama Split 4 yıldızlı Art Western Otelimizde.

17 EKİM 5. GÜN -POÇİTEL - MOSTAR -BLAGAJ- SARAYBOSNA

Kahvaltı sonrası Pocitel’e hareket ve panaromik şehir gezisi yapıyoruz. Bütün tarihi dokusuyla korunan ve Türk Köyü olarak bilinen Poçitel. 16.yy.’da Osmanlı tarafından yapılan binaları görüyoruz, ardından 1992 savaşında yıkılan köprüsüyle anılan Mostar’a gidiş.Yaklaşık bir saat süren yolculuğun ardından Mostar’a varıyoruz 600 yıllık geçmişe sahip, Bosna-Hersek’i oluşturan iki parçadan biri olan Hersek’in en büyük şehri Mostar’ı tanıtan yürüyüş turumuzda, 1557’de Mimar Sinan’ın öğrencilerinden Mimar Hayreddin’in inşa ettiği, ancak 1992’de Hırvat topçu ateşiyle yıkılan, daha sonra 2004’te Türkiye’nin de büyük desteğiyle orijinal malzeme ve dönemin inşa teknolojisiyle yeniden yapılan, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Mostar Köprüsü, Kuyumcular Çarşısı, Koska Mehmed Paşa Camii, Eski Hamam ve dönemin tipik Osmanlı evini yansıtan Müslüm Bey Konağı göreceğimiz yerler arasındadır. Mostar gezimizin ardından Blagaj’a hareket ediyoruz . Öğle yemeğimizi Blagaj’da Bisel Restaurant’ta alıyoruz. Ardından Saraybosna’ya hareket ediyoruz.

Konaklamamız Bosna Hersek'te en iyi oteller arasında  yer alan  5 yıldızlı Radon Plaza otelimizde. .

18 EKİM 6.GÜN SARAYBOSNA

Sabah kahvaltımızın ardından Saraybosna’yı geziyoruz.

İki asır boyunca Balkanlar’ın kültür başkentliğini yapmış, 1914’te Avusturya-Macaristan Veliahdı Arşidük Franz Ferdinand’ın Sırplar tarafından bu arada öldürülmesi üzerine Birinci Dünya Savaşı’nın çıktığı yer olmuş, 1992 savaşında ise Sırp, Hırvat ve Boşnaklar’ın kendi aralarındaki yıkıcı savaşları sonucu büyük tahribata uğramış, fakat güzelliğini halen koruyan Saraybosna panoramik şehir turumuzda; meşhur Başçarşı, tarihi Osmanlı hanı Morica Han, şehrin dinsel kozmopolitliğini yansıtan Katolik Katedrali, Sinagog, Hüsrev Bey ve Ferhadiye Camileri, 1914’te Franz Ferdinand suikastinin gerçekleştiği Latin Köprüsü, Eski Kütüphane, şehrin 40 yıllık

Avusturya-Macaristan yönetimi sırasında oluşmuş ve batı tarzı binalarını görebileceğiniz Ferhadiye Caddesi görülecek yerler arasındadır.

Balkan müzikleri eşliğinde Park Princeva Restaurant’ta akşam yemeğini alıyoruz

Akşam ve yemeği konaklama Saraybosna’da 4 yıldızlı Hollywood otelimizde
 
19 EKİM 7.GÜN SARAYBOSNA-İSTANBUL

 Sabah erken kahvaltımızın ardından TK1022 uçuşu ile saat 08.50’de İstanbul’a hareket ve gezimizin sonu.


Gezi Programı Fiyatlama ( Uçak biletleri dahil )  

 
İKİ KİŞİLİK ODADA KİŞİ BAŞI
TEK KİŞİLİK ODADA KALMA FARKI
NAKİT / BANKA HAVALESİ
€ 1500
€ 230

  

ÜCRETE DAHİL HİZMETLER

 * THY ile İst- Padgorisa / Saraybosna-İst gidiş-dönüş uçak bileti ve havalimanı vergileri

* 6 gece 4 ve 5 yıldızlı otellerde oda kahvaltı konaklama

* 3 öğle ve 6 akşam yemeği

(Son akşam yemeği canlı Balkan müzikleri eşliğinde alınacaktır)

* Programda belirtilen tüm geziler

* Kotor Kenti giriş ücreti

* Krka Ulusal Parkı giriş ücreti

* Yerel Rehberlik Hizmetleri

* Seyahat ve Sağlık Sigortası

 
ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

 * Hırvatistan vizesi (Shengen vizesi ile de giriş yapılabilr) Yeşil pasaporta vize gerekmemektedir.

*2 öğle yemeği

* Tüm kişisel harcamalar * Bahşişler ve bagaj taşıma hizmetleri * Yurt dışı çıkış harcı (15TL)

·         Bu programımızın tüm operasyonel iş akışı TURSAB A Tipi yetki belgesine sahip Inistanbul Turizm tarafından gerçekleştirilmektedir.
 

Turkish Airlines
TK1085
Ataturk Arpt (IST),Istanbul
Golubovci Arpt (TGD),Podgorica
13.10.2013 - 12:40
13.10.2013 - 13:25
Turkish Airlines
TK1022
Butmir Arpt (SJJ),Sarajevo
Ataturk Arpt (IST),Istanbul
19.10.2013 - 08:50
19.10.2013 - 11:45

GENEL BİLGİLER
* Belirtilen uçuş saatleri Türk Havayolları ve/veya diğer yerel taşıyıcılardan alınmıştır. Uçak saatlerine gelebilecek herhangi bir değişiklikten, uçak iptalinden, uçağın teknik aksaklıklarından dolayı ortaya çıkabilecek rötarlardan, yolcunun iç hat uçuşlarını kaçırmasından kaynaklanan aksaklık veya doğabilecek problemlerden acentemiz kesinlikle sorumlu tutulamaz.
* Herhangi bir nedenle yolcunun uçağı kaçırmasından dolayı olabilecek sorunlardasorumlulukyolcuyaaittir.
* Programlardaki uçak yerleri grup olarak alındığı ve biletlendiğinden dolayı uçak biletleriniz tur kalkış tarihinden 2 – 3 gün önce acentemizden  teslim edilecektir.

* Turumuza gereken çoğunluk sağlanamadığı takdirde, Saltur belirtilen programı iptal etme hakkına sahiptir ve yolcularına para iadesi yapar.
* Acentemiz, tur kalkış tarihine kadar konaklama yapılacak otel kategorisini aynı tutmak şartı ile değişiklik yapma hakkına sahiptir.
*Oteller check-in saati 14:00 ila 16:00, check-out ise 11:00 ila 12:00 arasıdır.
*Programa dahil olan yemeklerin alınacağı yerler değişkenlik gösterebilir. (bu yemekler kalacağınız otellerde veya yerel restoranlarda olabilir, ya da alınacak olan yemeklerin günleri program içinde değişiklik gösterebilir.)
* Acentemizce yapılan Seyahat ve Sağlık sigortası 75 yaşa kadar geçerli olup, 75 yaş üstü misafirlerimiz için yalnızca “Seyahat Acentesi iflası ve mesleki sorumluluk teminatı” verilerek Sigorta Poliçesi düzenlenmektedir.
* Rehberimiz, iklim ve yol şartlarını göz önünde bulundurarak programda değişiklik yapma yetkisine sahiptir.
* Çocuk indirimleri, çocukların 2 yetişkin ile aynı oda da kalması halinde geçerlidir.
* Panoramik şehir turları herhangi bir müze veya ören yeri girişi içermez.
* Tur kalkmadan 3 gün önce lütfen tur kalkış saatini, buluşma yeri ve saatini büromuzdan teyit ediniz.
* Uçak yolculuğu esnasında bu seyahat için, kişi başı valiz hakkı maksimum 20 kg. ile sınırlıdır. (Kişi başına 46 kg sadece okyanus ötesi uçuşlar için geçerli olup, Amerika içi uçuşlarda bu kural geçerli değildir.) Kabin içerisine kişi başı bir parça eşya alabilirsiniz (max.8kg) Uçak içerisine alacağınız valizinizin ebadı 36 cm (yükseklik) x 23 cm (en) x 56 cm (boy) şeklindedir. Ekstra valiz veya ağırlıktan veya ödenecek ekstra bagaj ücretinden SALTUR ve tur rehberi kesinlikle sorumlu değildir. 
(Bu seyahat esnasında kişi başına valiz hakkı maksimum 20 kg ile sınırlıdır. İç hat uçuşlarında bu ağırlık 15 kg ye kadar düşebilir. Her yolcu için tanınan bu hakkın dışında fazla kilosu olan yolcular havayolları tarafından ekstra ücrete tabi olurlar. Seyahat esnasında yukarıda belirtilen limitlerin dışındaki ekstra kilolarda havayoluna yolcu tarafından ödenmesi zorunlu ücretlerde Saltur herhangi bir sorumluluk taşımaz)
* Geziye katılabilmek için seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli ve 10 yıldan eski olmayan pasaport gerekmektedir.
* Vize gerektiren turlarımızda yıpranmış pasaportla yapacağınız vize başvurunuz kabul edilse ve vizenizi alsanız dahi, sınırdan geri çevrilmeniz mümkündür. Vize gerekmeyen turlarımızda yıpranmış pasaportla bir ülkeye girişte de aynı sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden yıpranmış-sayfaları kopmuş veya hasarlı olan pasaportunuzu yenilemenizi öneririz.
* Yurt dışı çıkışında gümrük ve pasaport engeli olan yolculara seyahate iştirak edemedikleri takdirde hiçbir ücret iadesi yapılmaz.
* Acentemiz Türkiye Seyahat Acenteler Birliği (TÜRSAB) üyesi olup, anlaşmazlık halinde "Türsab Kütahya Çizelgesi" Maddeleri uygulanır.
* Acentemiz olağanüstü (Force Major) durumlar dışında programda belirtilen hizmetleri vermeyi kabul eder.
*Seyahatiniz esnasında cep telefonlarınız yurt dışı görüşmelere açık ise kullanabilirsiniz.
* Dünyadaki petrol krizinden ötürü artan petrol fiyatları yüzünden tüm uluslar arası uçuş yapan IATA statüsündeki havayolları bu artışları fuel surcharge adı altında yolcularından talep etmektedir. Günden güne değişen petrol varil fiyatları maalesef siz sayın yolcularımıza zamlı olarak yansıtılmaktadır. Havalimanı vergisi adı altında sizlerden tahsil edilen fuel surcharge adı altındaki fark tamamen havayollarına ödenen net rakamlardan ibarettir. Bu konuda Saltur’un herhangi bir kazancı söz konusu değildir. Havayolunun biletine gelecek vergi , sigorta vb artışlar aynı oranda misafirlerimize yansıtılacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder