15 Eylül 2013 Pazar

ELİF ÇAMLIKAYA İLE ÖZEL VAN-KARS GEZİSİ 24-28 EYLÜL 2013


 
Gezi Programı

 24 Eylül 2013  (Salı) İstanbul – Van

 
12.05 te Van’a varıyoruz. Havaalanında bizleri bekleyen aracımızla şehir transferini gerçekleştiriyoruz. Şehir merkezinde öğle yemeğimizi alıyoruz.

 
Van’daki gezimize Urartu Kralı I. Sarduri tarafından MÖ. 840–825 yılları arasında yaptırılmış Van Kalesi ile başlıyoruz. Kalenin en yüksek noktasında eski Van şehri ve kalıntıları görülmektedir. Van Arkeoloji ve Etnografya müzesi Van depreminde aldığı hasar nedeni ile kapalı olup yeni müze bina yapımı devam etmektedir. 2013 Eylül itibariyle açıldığı takdirde gezimize bu müzenin ziyareti ile devam edeceğiz. Otele giriş öncesinde Van şehrinde bir yürüyüş yapacağız. İran Pazarı Pasajı, Eski Müze binası, Peynirciler ve Sadakatçılar Çarşısı, Van Çarşısı ve Tarihi Van Çarşısında yürüdükten sonra kentin en önemli el sanatlarından gümüş savak işlerinin yapıldığı bir atölyeye uğruyoruz. Uzun yıllar Ermeni mücevher ustalarının ürettiği bu güzel ürünleri gördükten sonra otelimize giriş yapıyoruz. Akşam yemeği ve geceleme otelimiz EliteWorld Van’da.

 


25 Eylül 2013 (Çarşamba) Van-Akdamar-Gevaş

 
Adada bulunan Kutsal Haç (Aktamar) Kilisesini ve diğer kalıntıları gördükten sonra tekne ile kıyıya dönüp Van’ın sevimli kedileri ile tanışmak üzere Van 100. Yıl Üniversitesi kampüsünde bulunan Kedi Evi’ni ziyaret ediyoruz.

Otele döndüğümüzde otelin yarı olimpik kapalı havuzundan yararlanabilirsiniz.

Akşam yemeği ve geceleme otelimiz EliteWorld Van ’da.


26 Eylül 2013 ( Perşembe) Muradiye Şelalesi –Ağrı Dağı- İshak Paşa Sarayı-Doğu Beyazıt-Kars  

Otelde alacağımız kahvaltının ardından Van’dan ayrılıyoruz. Yolumuz üzerinde  insana huzur veren ve dinlendiren Muradiye Şelalelerini gezip,  Tendürek Dağlarını aşarak Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesine ulaşıyoruz. Doğubeyazıt’ta 5165 m.  yükseklikteki Türkiye’nin en yüksek zirvesini oluşturan Ağrı Dağı tüm ihtişamıyla bizi karşılıyor.

Doğubeyazıt’ta bulunan 17.yüzyılda Osmanlı Valisi İshak Paşa tarafından tamamlanan  ve yapımı 99 yıl süren  muhteşem İshak Paşa Sarayı ve Ahmed-i Hani Türbesini ziyaret ettikten sonra öğle yemeğimizi alıyoruz. Iğdır yolunda Ağrı Dağı bize eşlik etmeye devam ediyor. Kars’a varmadan önce yörenin en ilginç  yerlerinden devasa tuz mağarasını görüyoruz..İçine otobüsle girilen ve işçiler için tuzdan yapılmış bir camiyide barındıran mağara Ermenistan sınırımız ile yan yanadır.
Akşam  yemeğimizi  Kars merkezinde bulunan Büyük Kale otelinde alıyoruz.

27 Eylül 2013 (Cuma) Kars-Ani Kenti

 Kars gezimizin devamında kentin en önemli gezi güzergahlarından Ani şehrine hareket ediyoruz. Selçukluların Anadolu’da inşa ettikleri ilk cami olan Menucehr Camii’ni görerek gezimize başlıyoruz. Sonrasında sırasıyla Ebul Muammeral Camii (Boz Minare), Kurtarıcılar (Keçeli) Kilisesi, kubbesinin iç kısmındaki süslemeleriyle döneminin en önemli eserlerinden olan Tigran Honents Kilisesi, Büyük Kral II. Gagik tarafından yaptırılmış Abughamrent Gregor Kilisesini görüyoruz. Ardından Güvercinli Kilisesini (Genç Kızlar Kilisesi), Alparslan’ın kenti fethi sonrasında bir süre cami olarak kullandığı Büyük Katedrali (Fethiye Cami) ve son olarak İpek Yolu Köprüsü göreceğimiz önemli yapılar arasında yer almaktadır.

Akşam yemeğimizi otelimizde alıyoruz.
28 Eylül 2013 (Cumartesi)  Kars-Erzurum-İstanbul

Sabah kahvaltımızın ardından otelimizden ayrılıyor ve rotamızı Erzurum’a çeviriyoruz. Erzurum gezilerimize başlamadan önce öğle yemeği için meşhur Çağ Kebabı yiyebileceğimiz restoranımıza gidiyoruz. Yemek sonrasında Erzurum’da ilk olarak şehrin askeri valisi Hoca Cemalettin Yakut’un 1310 yılında yaptırılmış Yakutiye Medresesi’ni geziyoruz. Erzurum Müzesi olarak da gezeceğim kapalı medreselerin bu güzel örneğini tanıdıktan sonra mimari Çifte Minareli Medrese’yi geziyoruz. Ardından hemen yakınlarda yer alan en büyüğünün Emir Saltuk’a ait olduğu sanılan Üç Kümbetleri geziyoruz. Buradan sokakların arasından yapacağımız yürüyüş sonrasında meşhur Erzurum Evi’ne varıyoruz. Yemek sonrasında Rüstem Paşa Kervansarayı diğer ismi ile Taşhan’a giderek yakınlarımıza Otludan yapılmış hediyeler alıyoruz. 1890 yılında yaptırılmış, 1915/1916 yıllarında Alman Konsolosluğu olarak kullanılmış ve 1984 yılında ziyarete açılan Atatürk Evi’ni gezdikten sonra Erzurum Kongresinin yapıldığı binayı ziyaret ediyoruz ve burada günümüzü sonlandırarak Anadolu Jet’in TK7225 sayılı 22.15 uçuşu ile  İstanbul’a dönüyoruz. 00.05’de İstanbul’a varıyoruz.

 

Gezi Fiyatı
Kişi Başı (İki kişilik odada)
NAKİT / BANKA HAVALESİ
1.650 TL

Fiyata Dahil Olan Hizmetler:

Gidiş-Dönüş uçak biletleri

Özel otobüs ile programda belirtilen tüm transferler ve geziler

Van ve Kars Otellerinde  4  gece oda kahvaltı  konaklama

Akdamar Adası gezisi

4 öğle ve akşam yemeği

Müze-Örenyeri giriş ücretleri

TÜRSAB Seyahat Sigortası

Elif Çamlıkaya  tarafından gezi boyunca aktarılacak olan “Günün Söyleşileri”

 

Gezi Fiyatına Dahil Olmayan Hizmetler

·         Tüm Kişisel harcamalar ve alışverişler

Hayat bir yolculuktur,
Bu yolculuğunuzda birlikte olabilmek dileği ile…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder