8 Ekim 2013 Salı

21-29 MART 2014 ELİF ÇAMLIKAYA İLE ÖZEL HİNDİSTAN


 
 
1.Gün: İstanbul – Delhi / 21 Mart Cuma

Atatürk Havalimanında buluşmamız sonrası THY TK716 sefer sayılı uçuşumuz ile saat 19:45’te Delhi’ye hareket ediyoruz. Geceleme uçakta.

2.Gün: Delhi - Jaipur / 22 Mart Cumartesi

Saat 05:05’te Delhi’ye varışımız sonrası bizi karşılayan özel aracımız ile Japiur’a hareket ediyoruz. (235 km.yaklaşık 5 saat) Jaipur’a varışımız sonrası dinlenmek için serbest zaman. Dinlenmenin ardından  Visnu  ve  Laxmi'ye  adanmış,  Birla ailesi  tarafından 1983 yılında yaptırılmış modern bir tapınak olan Birla Mandir gezilecektir.  Akşam yemeğimiz otelimizde.
 

3.Gün: Jaipur  / 23 Mart Pazar

Sabah kahvaltısının ardından Amber Kalesi gezisi için hareket (Jaipur şehrinin 11 km dışında bulunup, 1728 yılına kadar eyaletin başkentiydi). Tur sırasında kaleye filler ile çıkılacaktır. (Fillerin müsait olmaması durumunda jeep kullanılacaktır.) Sheesh Mahal, Jai Mahal gibi birçok güzel mekân görülecek yerler arasındadır.

Öğle yemeğimiz meşhur City Palace içinde A La Carte menü olarak alınacaktır.

Öğleden sonra Pembe şehir olarak bilinen Jaipur şehir turumuza devam ediyoruz. Pembe renk geleneksel “hoşgeldin” anlamında kullanılır; 1853 yılında Prens Albert'in ziyaret onuruna şehir Pembe renge bürünmüştür ve halen şehirde ‘’hoşgeldin ‘’kutlamaları için bu renk kullanılmaktadır. Turumuz esnasında görülecek yerler arasında Jantar Mantar Gözlemevi, Hawa Mahal veya Rüzgârlar Sarayı olarak da adlandırılan yapı ve Albert Hall Şehir Müzesi  yer almaktadır. Akşamüzeri çayı için (bir etkinlik için dışarıdan misafir kabulüne kapalı olmaması durumunda) Hindistan’ın en güzel Heritage otellerinden Rambagh Sarayı’na gidilecektir. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.

4.Gün: Jaipur – Agra  / 24 Mart Pazartesi


Kahvaltımız sonrası özel aracımız ile Agra’ya doğru yola çıkıyoruz.(260 km. 6 saat)

Agra’daki ilk ziyaret noktamız  dünyanın  en  önemli  yapıtları  arasında  yer  alan   Tac Mahal’dir. Hint-Moğol  İmparatoru  Şah  Cihan’ın, 40  yaşında  ondördüncü çocuğunu  doğururken hayatını kaybeden çok sevdiği eşi Mümtaz Begüm’ün hatırasına inşa edilmiştir. Tac Mahal Hindistan’da İslam sanatının mükemmel bir mücevheri olarak kabul edilmektedir. Ardından  Agra  Kalesine  yapılacak  gezide  Hint-Moğol  imparatorlarının  yaşam  ve çalışma alanlarını, saray bahçelerini göreceğiz. Oğlu Alemgir tarafından tahttan indirilen Şah Cihan‘ın ömrünün son günlerini kaledeki odasından Tac Mahal’i izleyerek geçirdiği bilinmektedir. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.

5. Gün:  Agra -Jhansi - Khajuraho / 25 Mart Salı

Sabah erken saatte tren istasyonuna transfer ve trenle  Jhansi’ye hareket

Shatabadi Express – Kalkış Agra  08.12  / Varış  Jhansi  10.20.

Jhansi’ye varış ve Khajuraho’ya otobüs ile  transfer. Yol üzerinde Betwa Nehri kenarında kurulu Orcha Kalesini gezeceğiz. Kale içinde avlular ve iki saray bulunmaktadır. 17.yüzyılda yapılangir Jahangir Mahalin mimarisi Hindu ve İslam sanatının izlerini taşımaktadır. Gezi sonrasında yola devam edeceğiz. Bu yol uzun fakat Hindistan'ın köy yaşamı hakkında bize ilginç gözlem olanakları sunacak bir güzergahtır.

Khajuraho’ya varış, akşam yemeği ve geceleme otelimizde


6.Gün: Khajuraho- Varanasi/  26 Mart Çarşamba

Sabah kahvaltısından sonra otelimizden ayrılıyor ve Khajuraho bölgesini gezmeye başlıyoruz. Chandela kralları tarafından  950- 1050 tarihlerinde yaptırılan ve tapınak kompleksini ziyaret ediyoruz Bu tapınaklar arasında en eski ve en iyi korunmuş olan Lakşima Tapınağı birbirinden çarpıcı rölyefleri ile gezginleri şaşırtmaktadır.  Hindu inancında kadın ve erkek birbirini yaşamın her alanında tamamlar ve bazılarınca erotik rölyefler olarak tanımlanan tapınak dışındaki bu duvar kabartmaları da dünya çapında ün kazanmıştır.


Kandariya Mahadev, Devi Jagadambi, Vishvanath ve Parvati Tapınakları bu açık hava tapınakları kompleksinde göreceğimiz diğer tapınaklardır. Gezimizin ardından havaalanına transfer ve Varanasi’ye uçuş.


9W724 –Khajuraho’dan kalkış   13.30,  Varanasi’ye varış 14.10

Otele transferin ardından  check-in işlemlerimizi tamamlıyor ve şehri gezmeye başlıyoruz. Varanasi Hindistan’ın en eski şehri ve yedi kutsal şehrinden biri olarak kabul edilmektedir.Bölgede kutsal olan Bharat Mata Tapınağını geziyoruz. Vishwanath Tapınağı’nı (Hindu olmayanlar içeriye alınmamaktadır) geçtikten sonra Alemgir Camii’ni ziyaret ediyoruz.Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bu camii, mimarisi ile Hindu ve Müslüman inançlarını yansıtmaktadır. Vishu Tapınağı’nın yanında bulunan bu eser 17. Yüzyılda inşaa edimiştir.

Akşam ise Ganges Nehri’nde gerçekleşen seromoniye katılıyoruz.

Akşam yemeği ve konaklama otelimizde…

7.Gün: Varanasi –Delhi/  27 Mart  Perşembe

Sabah erken  güneş doğmadan önce otelimizden ayrılarak Ganj nehrinde tekne turuna çıkıyoruz. Varanasi, Hindu Tanrısı Shiva’nın şehridir ve bu şehirde ölmek bir Hindu için onur ve kurtuluş vaadidir. Tur sırasında nehirde yıkanan, çamaşırlarını yıkayan ve ölülerini yakan insanları görme olanağı bulabilirsiniz. Ölü yakma ghatlarında, Varanasi’de kremasyon konusunda alan araştırması yapan ve doktora tezini bu konuda yazmakta olan rehberimiz tarafından ayrıntılı bilgilendirme yapılacaktır. Ganga’da sabah ibadetini yaptıktan sonra yola koyulanlar, okula giden çocuklar, yeni bir güne başlayan Varanasi halkıyla birlikte biz de yeni güne merhaba diyoruz.

Ardından otelimize dönüyor ve kahvaltı yaptıktan sonra çıkış işlemlerimizi tamamlıyoruz.

Öğleden sonra havalimanına transfer ve iç hatlar uçuşu ile Delhi’ye hareket ediyoruz.


SG119 – Varanasi’den  Hareket  15.05,  Delhi’ye Varış 16.30

Delhi’ye varışımız sonrası özel aracımız ile otelimize hareket. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.

8.Gün: Delhi / 28 Mart Cuma

Sabah kahvaltısından sonra Eski Delhi şehir turu için otelimizden ayrılıyoruz. Delhi’nin en büyük Sih ibadethanesi olan Bangla Sahip Gurudwara’sı ile güne başlıyoruz. Gurudwara ve topluluk mutfağını gezdikten sonra, Hindistan’da bir başka önemli inanç sistemi olan Jain inancının yaşandığı bir Jain Tapınağını geziyoruz. 


İmparator Şah Cihan tarafından yaptırılmış olan Red Fort  (giriş yapılmayacaktır), Hindistan’ın en  büyük  camisi  Jama  Masjid  ziyaretimiz  sonrası  Eski  Delhi’nin  alışveriş merkezi olan Chandni Chowk’un dar sokaklarını geziyoruz. Son olarak bağımsız Hindistan’ın kurucu liderlerinden ve en saygıdeğer isimlerinden olan, Mahatma Gandhi’nin naaşının yakıldığı parkı ziyaret ediyoruz. Yeni Delhi'de görülecek Hindistan Kapısı, Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento Binası gibi önemli yerleri gördükten sonra, Delhi'nin sembol anıtı Kutub Minar ile günü tamamlıyoruz. Geceleme otelimizde.

9.Gün: Delhi - İstanbul/ 29 Mart Cumartesi


Havalimanına transfer ve THY TK717 sefer sayılı uçuşumuz ile saat 06.05 ‘te İstanbul’a hareket edip gezimizi sonlandırıyoruz.


UÇUŞ BİLGİLERİ        Havayolu   Uçuş No     Nereden      Nereye        Kalkış         İniş   

 

1       Turkish Airlines  TK716        Ataturk Arpt (IST),Istanbul   Delhi Indira Gandhi Intl (DEL),Delhi         21.03.2014 - 19:45       22.03.2014

05:05

1       Turkish Airlines  TK717        Delhi Indira Gandhi Intl (DEL),Delhi        Ataturk Arpt (IST),Istanbul      29.03.2014  - 06:05      29.03.2014 10:25        



Elif ÇAMLIKAYA

1969 İstanbul doğumludur. Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi’nden mezun olduğu yaz Dolmabahçe  Sarayı’nda  rehberlik  mesleğiyle  tanışmış  ve  sonrasında  İstanbul’da İngilizce günlük şehir turları yapmaya devam etmiştir. Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünde eğitimini sürdürürken, 1990 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açılan kursa katılarak İngilizce dilinde ülkesel rehberlik yapmaya başlamıştır ve bu tarihten itibaren aralıksız  olarak  yurt  içi  ve dışında  lisanslı  rehberlik  yapmaktadır.  2008  yılından itibaren Yeditepe Üniversitesi Antropoloji Bölümü’nde doktora eğitimini sürdürmektedir. Tez aşamasındaki doktora çalışmasının konusu Hindu kremasyon (ölü yakma) sembolizmidir. Din antropolojisi ve görsel antropoloji ilgi duyduğu araştırma alanlarıdır. Etnografik belgeseller ve diğer görsel medya araçları ile toplumların diğerlerine nasıl tanıtıldığı ve bağlantılı olarak sömürge döneminin bugüne etkilerinin belgesellerde nasıl temsil edildiği konularında araştırmaları bulunmaktadır. Rehberlik deneyimini antropolog bakış açısıyla güçlendirir; gezilerini, yolculuk yaptığı ülkelere ve insanlarına dair yapılmış çalışmalar ve yazılmış etnografyalardan örneklerle destekler. Doktora çalışması ve farklı seyahat acentelerinin Hindistan turlarına rehberlik yapması nedeniyle Hindistan‘a birçok kez yolculuk yapmıştır.


KONAKLANACAK OTELLER :

  Jaipur          – ITC Rajputana     veya eşdeğeri                    2 gece 

  Agra            – ITC Mughal      veya eşdeğeri                        1 gece

  Khajuraho _  Ramada   veya eşdeğeri                                 1 gece

  Varanasi      The Gateway (Taj Ganges)  veya eşdeğeri  1 gece 

  Delhi            Le Meridien veya eşdeğeri                             2  gece 



FİYATLARA DÂHİL OLAN HİZMETLER:

*5 yıldızlı merkezi otellerde 7 gece yarım pansiyon konaklama

*Khajuraho –Varanasi İç Hat uçuşu

*Agra –Jhansi Tren Yolculuğu

*Elif Çamlıkaya ile söyleşiler

Tüm transferler ve şehir turları

*Program dahilinde bulunan tüm giriş ücretleri

*Vergiler

*Geleneksel Hindistan karşılaması

*Seyahat sigortası

 FİYATLARA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER :
 

*İstanbul Delhi - Delhi İstanbul Uçuşu

*Ziyaret edilen yerlerde kamera çekim ücretleri

*Tüm kişisel harcamalar

*Yurtdışı çıkış harcı

*Vize Ücretleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder