15 Eylül 2013 Pazar

ANTİK KENTLERE YOLCULUK 14-17 KASIM 2013




Anadolu deyince aklıma ‘’dört mevsim’’ gelir,

Yarısı sarı ve yeşil; yarısı beyaz ve mavi.

Anadolu deyince, aklıma ‘’mimari’’ gelir.

Yarısı Selimiye; yarısı Ayasofya.

Anadolu deyince, aklıma ‘’çinar ve selvi’’gelir.

Yarısı senin; yarısı sensiz.

Anadolu deyince, aklıma ‘’Melamet Hırkası’’ gelir.

Yarısı Hacı Bektaş Veli; yarısı Şems-i Tebrizi.

Anadolu deyince, aklıma ‘’aşk’’ gelir.

Yarısı Yunus Emre; yarısı Mevlana.

Anadolu deyince aklıma ‘’bir’’gelir.

Yarısı sen; yarısı ben

 

                                                              Ali Canip Olgunlu 

Gezi Programı

1.Gün 14 Kasım Perşembe /  İstanbul –Çanakkale-Truva- Kaz Dağları

Değerli Sacred7 Gezginleri ile sabah 07.00 Kozyatağı 08.00’de Ulus AkMerkez  önünde buluşma ve Çanakkale’ye hareket. Çanakkkale’de yemeğimizi alıyoruz.

Öğle yemeğimizin ardından Truva Antik kenti gezisine başlıyoruz.

Tarihteki adlarından biri Troya olan, Homeros tarafından yazıldığı sanılan manzum destanlarından biri olan İlyada'da bahsi geçen Truva Savaşı'nın gerçekleştiği antik kent,  1998 yılında Dünya Mirasları listesinde, 1996 yılından beri de Milli Park statüsündedir.

Truva’nın öyküsünü  Ali Canip Olgunlu’nun anlatımlarıyla dinledikten sonra otelimize dönüyoruz. Konaklama ve akşam yemeği  Kazdağları Çetmihan  otelimizde…

Günün Söyleşileri: Truva Antik  Kenti  ve Yunan Mitolojisi

2.Gün 15 Kasım Cuma /  Bergama-Seferihisar

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından otelimizden ayrılıyor, Bergama’ya doğru yola çıkıyoruz.

Bergama’nın bugünkü adı antik dönemdeki ismi olan Pergomon'dan gelmektedir. Antik çağda ilk kez keçi ve koyun derisinden parşömenin üretildiği Bergama, muhteşem abideleriyle büyük bir şehir ve aynı adı taşıyan krallığın merkezi olmuştur. ‘’Ölümün yasaklandığı, vasiyetnamelerin açılmadığı yer’’ olarak ifade edilen Sağlık Kenti Asklepion ile gezimize  başlıyoruz. Ardından kırmızı tuğlalardan yapıldığı için halk tarafından Kızıl Avlu olarak adlandırılan Serapis Tapınağı’nı, Berlin Müzesi’nde sergilenmekte olan ülkemizden kaçırılmış en önemli eserlerden biri olan Zeus Bergama Sunağı’ndan kalanları görüyoruz.Sunağın kuzeyinde Agora’ yı geziyor ve dünyanın en dik tiyatrolarından olan, Anadolu’nun en dik Antik Kent Tiyatrosu’nu, Gynasion ve Demeter Tapınağı,  tanrılaştırılan Roma İmparatoru Trajan için yapılmış Trajan Tapınağı,ünlü Bergama Kütüphanesi , II.Eumenes, Attalos Sarayları ve Askeri Depolar gezilecek yerler arasında yer almaktadır.

Öğle yemeğimizin ardından Seferihisar’a gidiyoruz. Seferihisar Konvoy Otelde akşam yemeği ve konaklama

Günün Söyleşileri: Bergama’da Yaşam


3.Gün 16 Kasım Cumartesi/ Seferihisar -Efes

Sabah erken saatte otelimizde alacağımız köy kahvaltısının ardından dünyanın en önemli antik kentlerinden Efes’e doğru yola çıkıyoruz.

Efes Antik Kenti gezimizde   Arcadiane Caddesi, Tiyatro, Küretler Caddesi, Memmius Anıtı, Herakles Kapısı, Traian Çeşmesi, Hadrian Tapınağı, Scholastika Hamamları, Gymnasion, Ticaret Agorası,  Siyaset Agorası, Odeon, Parlamento Binası, Mozaikli Kaldırım, Paleastra ve Yamaç evlerini görüyoruz.

Ege’nin Yunan kenti özelliklerinin tamamını yansıtan, tiyatrosu, agorası, sokakları ve yaşam alanları arasında gezinirken antik çağa yolculuğa çıkıyoruz.

Hıristiyan inanışına göre hac merkezi olarak kabul edilen Meryem Ana Evi’ni ziyaretimizin ardından  Şirince'ye hareket ediyoruz. Selçuk’tan zeytinlikler arasında uzanan yolun bitiminde  Ege’nin çok özel eski Rum köylerinden biri olan Şirince’ye varıyoruz ve öğle yemeğimizi alıyoruz.

Akşam yemeği ve konaklama Kuşadası Charisma De Luxe otelimizde.

 Günün Söyleşileri: Efes’te Yaşam

4.Gün 17 Kasım Pazar  

Sabah kahvaltımızın ardından Antik Kentlere yolculuğumuz devam ediyor. Antik çağın en büyük tarihçilerinden olan, aynı zamanda tarihin babası olarak bilinen "Anadolulu Heredot", kitabında bölge için şöyle der:

"Panionionda toplanan İyonlar, kentlerini bizim yeryüzünde bildiğimiz en güzel gökyüzü altına ve en güzel iklime sahip yörede kurmuşlardır. Güneyden başlayarak ilk kentleri Miletosdur; hemen sonra Myus ve Priene gelir..."

İlk durağımız Priene Antik Kenti’ni ziyaret ediyoruz.

Priene kentinin ilk yerleşiminin nerede kurulduğu belli değildir. Kent M.Ö. 350 yillarina doğru bugünkü yerinde yeniden inşaa edilmiştir. Milet'li ünlü şehirci-mimar "Hippodamos"un, kendi adıyla anılan "Hippodamos Planı"na göre yeniden inşaa edilen bu kent, arkeolojide Hellenistik çağın en güzel kentlerinden biri olarak bilinir.

Priene gezimizin ardından muhteşem Apollon Tapınağı ile antik dönemin kehanet merkezi  olan Didyma’yı ziyaret ediyor ve öğle yemeğimizi bu bölgede alıyoruz.

Öğle yemeğimizin ardından antik çağda bilim ve felsefenin önemli portrelerinden olan Thales’in adı ile anılan Milet Antik Kenti’ni geziyoruz.

Milet’li Thales’in en ünlü sözü, “Kendini bil” mesajını verir ve Delphoi’daki Apollon Tapınağı’na kazınmıştır. Dünyanın ilk haritasını çizen Anaksimandros Milet’lidir.

Antik kentler gezimizin son durağı Herakleia Latmos dağlarının eteklerinde yer almaktadır. Adını Yunan tanrılarından biri olan Herakles’ten alan kenti gezip surlar etrafında kısa bir yürüyüşün ardından dönüş yolculuğumuz başlıyor

Pegasus PC-175 uçuşu ile 20.10’da İstanbul’a dönüyoruz. İstanbul’a varış ve gezimizin sonu

Günün Söyleşileri:  Anadolu’da Bilim Kültür ve Felsefenin ilk adımları

Gezi Fiyatı
Kişi Başı (İki kişilik odada)
NAKİT / BANKA HAVALESİ
1340 TL

Fiyata Dahil Olan Hizmetler:
Ali Canip Olgunlu ile Günün Söyleşileri
Özel otobüs ile programda belirtilen tüm transferler ve geziler
3  gece oda kahvaltı konaklama
3  akşam yemeği
 Efes Yamaç Evleri  giriş ücretleri
TÜRSAB Seyahat Sigortası
İkramlar

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler:

Bodrum-İstanbul dönüş uçak biletleri
Ören yeri girişleri(Müze kartı edinilmesini tavsiye ederiz)
Öğle yemekleri
Yemekler sırasında alınacak alkollü - alkolsüz içecekler
Kişisel harcamalar
  • Programımızın operasyonel iş akışı TURSAB A yetki belgesine sahip InIstanbul Turizm ve Yatçılık tarafından yapılmaktadır. 

Hayat bir yolculuktur,
Bu yolculuğunuzda birlikte olabilmek dileği ile…

Gezi Programı 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder